راه سوم: اولین نشست تخصصی «کتاب خوان شهرداران گیلان» با حضور ۷ تن از شهرداران شهرهای مختلف استان صبح امروز پنج شنبه ۲۱ دی ماه در سالن اجتماعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان برگزار شد. نشستی که در دل خود معرفی ۷ عنوان کتاب را به دنبال داشت.
ایمان محمدپور نیک بین شهردار سیاهکل در این جلسه با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه فقط خود را وقف آموزش نکننند و تولید کتاب را فراموش نکنند، گفت: فضای مجازی آفت کتابخوانی است و جوانان به جای کتاب خواندن وقت خود را صرف خواندن مطالب در فضای مجازی میکنند.
او افزود: رسانهها باید برای ترویج هرچه بیشتر فرهنگ کتابخوانی تلاششان را مضاعف کنند. محمدپور در ادامه کتاب «تاریخ کامل» را در این جلسه معرفی کرد و گفت: در این کتاب گیلان به درستی معرفی شده است.
او خاطرنشان کرد: تاریخچه ورزشهای بومی چون کشتی گیله مردی هم در این کتاب به طور شفاف بیان شده است. شهردار سیاهکل تصریح کرد: کمترین دستاورد خواندن کتابها این است که گذشته خود را فراموش نکنیم.
در ادامه این جلسه عبدالله سلیمانی شهردار آستانه اشرفیه هم کتاب «سیمای کوچان» را معرفی کرد و گفت: این کتاب در دو جلد به قلم مهدی فقیه محمدی است که به جغرافیا و تاریخ و وضعیت اقتصادی و محیط زیست آستانه اشرفیه میپردازد.
او خاطرنشان کرد: در این کتاب به وجود بقعه سیدجلال الدین اشرف (ع) که نگین بقعههای استان گیلان است به خوبی پرداخته شده است.
سلیمانی تصریح کرد: در این کتاب به قومیتهایی که سادات بودند و به این شهر آمدهاند اشاره شده و عنوان شده که شهر آستانه در ابتدا به نام قوچان بود به یمن حضور این قوم در جوار حرم نام قوچان به آستانه اشرفیه تغییر یافته است. او گفت: نام و تاریخچه بازار طاقی آستانه که برندی مهم برای برنج است در این کتاب آورده شده است.
شهردار آستانه با اشاره به اقدامات مناسب استاندار گیلان در توجه به بوم گردی، افزود: بازگشت صنایع دستی فراموش شده گیلان به دوران طلاییشان میتواند دستاورد مهم توجه استاندار گیلان به این حوزه باشد.
در ادامه این جلسه داوود توفیقی شهردار گوراب زرمیخ کتاب یادداشتهای احمد کسایی از نهضت جنگل را معرفی کرد و گفت: هر چه که داریم از کتاب است و نخواندن کتاب تاثیر منفی بر زندگی ما خواهد گذاشت.
او افزود: مکانهایی چون آرایشگاهها که همه زمانی را در این مراکز بسرمی بریم، باید کتابخانههای کوچکی ایجاد شود.
توفیقی خاطرنشان کرد: در کتاب یادداشت احمد کسایی از نهضت جنگل از افرادی که در این نهضت حضور داشتند جمع آوری کرده است و حاوی اطلاعات دقیق و کاملی از اقدامات میرزا کوچک و یاران میرزا آمده است.
توفیقی گفت: نویسندگان و محققین گیلان تحقیقات بیشتری را در دهستان کسما و شهر گوراب زرمیخ انجام دهند تا موضوع نهضت جنگل به درستی به آیندگان رسانده شود.
او گفت: مکانهایی که مردم زمانهای زیادی را در آن به سر میبرند را به کتابخونهها مجهز کنیم.
فخری شهردار کومله هم کتاب مدیریت بحران برایان تریسی را معرفی کرد و گفت: شاهد سفرهای استانی زلزله در کشور هستیم و باید خود را برای مقابله با بحران آماده کنیم.
او افزود: بحرانهای کوتاه مدت و بلند مدت همواره ما را تهدید میکند و چون غیر قابل پیش بینی هستند آثار مخربی دارند.
فخری خاطرنشان کرد: در کشوری چون ایران که بر گسل زلزله قرار دارد از نظر بیمه باید تقویت شود و پرداخت خسارت عاملی مهم در مدیریت بحران است.
وی تصریح کرد: استفاده بهینه از منابع از دستاوردهای مطالعه کتابهای مدیریت بحراناست.
باباپور شهردار تالش هم در این جلسه کتاب آمایش سرزمین را معرفی کرد و گفت: آمایش سرزمین منجر به تحقق اهداف درست و اجرای توسعه در شهرها میشود.
او با تاکید بر هدف توسعه گردشگری در شهر تالش، افزود: گردشگری در تالش باید با حفظ محیط زیست شهر همگام باشد.
باباپور تصریح کرد: باید پلی زیبا بین حفاظت و توسعه بسازیم و در این کتاب ترسیم این پل انجام شده است.
او ادامه داد: شهردایها از قویترین ارگان در شهرها هستند و به عنوان الگو میتوانند به روستاها قرار بگیرند.
باباپور افزود: ساخت و سازهای بیقید بند صنعتی و انسانی چون ساخت ویلاها به محیط زیست آسیب میزند و ما شاخصهایی را در شهر تالش شناسایی کردهایم تا بحث حفاظت و توسعه با هم دیده شود.
شهردار تالش افزود: افزایش جذب سرمایه گذاری درست، ارمغان توجه به آمایش سرزمین است.